A Review Of Cara jimat Minyak Kereta



Kalau anda ada pakai motor vehicle charger untuk  cas hp dalam kereta ataupun pakai car or truck purifier, anda kena pakai ‘MULTI SOCKET’ untuk pasang alat jimat minyak kereta 2017 ni.

kalau kiraan 100km/L pun ada juga..cuma tak terasa macam european laa kalau guna km/a hundred :D poyo jer tuh he heh

Masalah juga ya kalu doh pakai telefon atau pill yang lebih up-to-date ni kan. Kalau pembaca sekalian ada kewarasan baik pakai telefon atau t...

Anda tidak digalakkan memecut dan membrek secara mengecut. Ini akan menyebabkan enjin kenderaan bekerja lebih untuk mencapai experienced laju yang tinggi dalam masa yang singkat. Pandu mengikut had laju yang ditetapkan juga boleh menjimatkan petrol dan mengelakkan saman PDRM atau JPJ.

Sebenarnya, ada beberapa cara untuk jimat minyak kereta dengan berkesan untuk kereta sewa yang anda sewakan. Sama juga seperti kereta milik anda sendiri, masing-masing mempunyai cara jimat kereta yang mudah dan berkesan.

PPP/S : Nantikan pula, senarai kereta paling kuat makan minyak untuk artikel akan datang. Sharekan article ini dengan kenalan dan ahli keluarga anda di Whatapps dan Facebook

eight. Kalau nak cabut  alat jimat minyak kereta Neo Socket website ni, matikan enjin kereta anda dulu, cabut kunci dan make certain lampu LED dah tak menyala, barula cabut.

pengalaman saya guna i-charge kat naza ria memang ada perubahan sebelum dan selepas..tang jimat check here minyak tu saya akui memang ada setelah hampir five bulan guna..nak tau cite rakan2 yg Ecostar dah mencuba jom singgah d

Suspension is extremely read more really hard. To much motion when travelling fast Tips Jimat Minyak Motor on the freeway. Provides human body ache sometimes.

Ingat timing prob, bila cek dah masuk dalam minyak itam dan omboh calar sket. Dalam kes aku, mungkin pemasangan coolant address yang tak cermat menyebabkan jadi masalah tu.

Kalau sebelum ni, kereta anda semput-semput macam siput masa nak naik bukit, jangan risau lagi. Alat jimat minyak kereta Neo Socket ni akan TAMBAH PIKAP KERETA (pickup) anda ke tahap tinggi. Nanti nak naik bukit easy je, tak payah tekan pedal minyak banyak sangat sampai dah habis.

Kalau pakai lebih jugak, nanti penggunaan minyak kereta jadi lagi banyak. Dia jadi reverse influence. Tapi bukan dengan alat jimat minyak kereta 2017 ni. Berbaloi pakai  two untuk lagi jimat duit.

Anda mestilah sentiasa memastikan tekanan angin diisi dengan betul dan baik pada tayar kereta untuk jimat minyak. Kereta akan merasa berat tanpa tekanan angin yang mencukupi justeru penggunaan minyak akan meningkat hampir 40% sekiranya tayar kereta kurang tekanan angin.

Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *